A Madarasi-Hargita kihagyhatatlan úticél a téli sportok kedvelőinek: síelésre, hódeszkázásra előkészített pályák, bérelhető hószánok, túraútvonalak várják az érdeklődőket!

Aki havas tájra és tiszta ózondús levegőre vágyik, az semmiképp se hagyja ki a Hargitát, mert itt egész télen van mindkettőből bőven!

A sízők 4,5 km hosszúságú, takarított pályákon síelhetnek (Súgó, Kicsi Mihály, Nagy Mihály), melyek közepes nehézségi szinttel rendelkeznek. A pályák tetejére korszerű csákányos felvonó szállítja az utasokat.
Az extrém sportok kedvelőit snowpark várja.
Síoktatás, hegyimentő szolgálat folyamatosan működik, sífelszerelés bérlésére is lehetőség van.
Sípályák részletes leírása:http://madarasihargita.hu/sipalyak/leiras-terkep/

Aki túrázni, nézelődni szeretne, mindenképp sétáljon fel a Hargita csúcsára.
A Madarasi Hargita a Hargita hegyvonulatának a legmagasabb (1801 m) része, többszörösen megénekelt, a székelyek “Szent hegye”.
Csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a terjedelmes, 20 – 25 km széles Hargita-fennsíkra, a Libán-tetőre, a Görgényi havasokra, Gyergyói havasokra, Hagymás hegységre. Nyugati irányban látszik az Ivó-feje, Berszán-sarok, Kecskevész-szikla, mögöttük csaknem az egész Erdélyi-medence. Szép tiszta időben látható dél – délnyugat irányban a Rika-hegység, Királykő, Fogarasi havasok a Déli Kárpátok szinte teljes vonulata. Délkeletre a Rákosi-Hargitát, keletre a Csíki havasokat és a Csíki-medencét figyelhetjük meg.

Egyéb túraútvonalak leírása itt tekinthető meg: http://madarasihargita.hu/turautvonalak/

Motoros hószán bérlés, hószán túrák:
Vegyél részt életed legnagyobb székelyföldi kalandján! Szervezett motoros szán túráink keretében alkalmatok nyílik bebarangolni és megtekinteni Székelyföld méltán legszebb hegyvidékét, az Erdélyi Kárpátok ölelésében magasodó Madarasi Hargitát.
A hószán túrákat a Gobe adventures csapata szervezi: http://www.gobe-adventures.ro/offroad-1

Ez a gyönyörű hely, a Madarasi-Hargita, panziónktól mindössze 18 km-re található, jól takarított úton, hólánc használatával kisautóval is könnyedén fel lehet jutni.