A Madarasi-Hargita kihagyhatatlan úticél a téli sportok kedvelőinek: síelésre, hódeszkázásra előkészített pályák, bérelhető hószánok, túraútvonalak várják az érdeklődőket!

Aki havas tájra és tiszta ózondús levegőre vágyik, az semmiképp se hagyja ki a Hargitát, mert itt egész télen van mindkettőből bőven!

A sízők 4,5 km hosszúságú, takarított pályákon síelhetnek (Súgó, Kicsi Mihály, Nagy Mihály), melyek közepes nehézségi szinttel rendelkeznek. A pályák tetejére korszerű csákányos felvonó szállítja az utasokat.
Az extrém sportok kedvelőit snowpark várja.
Síoktatás, hegyimentő szolgálat folyamatosan működik, sífelszerelés bérlésére is lehetőség van.
Sípályák részletes leírása:http://madarasihargita.hu/sipalyak/leiras-terkep/

Aki túrázni, nézelődni szeretne, mindenképp sétáljon fel a Hargita csúcsára.
A Madarasi Hargita a Hargita hegyvonulatának a legmagasabb (1801 m) része, többszörösen megénekelt, a székelyek “Szent hegye”.
Csúcsáról gyönyörű kilátás nyílik a terjedelmes, 20 – 25 km széles Hargita-fennsíkra, a Libán-tetőre, a Görgényi havasokra, Gyergyói havasokra, Hagymás hegységre. Nyugati irányban látszik az Ivó-feje, Berszán-sarok, Kecskevész-szikla, mögöttük csaknem az egész Erdélyi-medence. Szép tiszta időben látható dél – délnyugat irányban a Rika-hegység, Királykő, Fogarasi havasok a Déli Kárpátok szinte teljes vonulata. Délkeletre a Rákosi-Hargitát, keletre a Csíki havasokat és a Csíki-medencét figyelhetjük meg.

Egyéb túraútvonalak leírása itt tekinthető meg: http://madarasihargita.hu/turautvonalak/

Motoros hószán bérlés, hószán túrák:
Vegyél részt életed legnagyobb székelyföldi kalandján! Szervezett motoros szán túráink keretében alkalmatok nyílik bebarangolni és megtekinteni Székelyföld méltán legszebb hegyvidékét, az Erdélyi Kárpátok ölelésében magasodó Madarasi Hargitát.
Motoros hószán túrákat szervező csapatok:

Transylvania Adventure Park (TAP) +40748237070
Adventure Club +40724889666 

Ez a gyönyörű hely, a Madarasi-Hargita, panziónktól mindössze 18 km-re található, jól takarított úton, hólánc használatával kisautóval is könnyedén fel lehet jutni.